ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Haalt China 2010? november 2006

Het Westen siddert bij het schrikbeeld van een nieuw China dat als economische grootmacht de wereld op zich kop gaat zetten. Maar dit perspectief is verre van realistisch. Zeker op iets langere termijn.


Wie geeft de Chinezen te eten? november 2006

De Chinese economie groeit razendsnel en de inkomens stijgen, vooral in de steden. Gevolg: een sterk toenemende vraag naar voedsel, vooral vlees, vis, eieren, melk en bier. Daarvoor is veel graan nodig. Gaat China daar zelf in voorzien? Of doet het land een beroep op de wereldmarkt?


Globalisering en rurale ontwikkeling in China november 2006

Het Chinese platteland heeft sinds 1978 grote veranderingen ondergaan. De volkscommunes werden vervangen door het household responsibility system. Na aanvankelijke groei stagneert de rurale economie weer. Het globaliseringsproces verergert de kloof tussen stad en platteland, en pakt selectief uit...


Geografie & Muziek: R&B in de Drakenvuist Stijl november 2006

De globalisering versnelt ook de ontwikkeling van de populaire muziekcultuur in China. De stijlen zijn minstens even gevarieerd als de etnische en sociaal-culturele achtergronden van de muzikanten. Maar zijn er ook parallellen? Oftewel: hoe ‘Chinees’ zijn de pop, punk en Folkrock van Beiing tot...


Amsterdam Topstad: een vrijblijvende agenda november 2006

In juli presenteerde het nieuwe PvdA/GroenLinks-college het economische programma Amsterdam Topstad. Zijn de keuzes logisch en verantwoord? En wat zijn de consequenties voor de sociale en ruimtelijke ontwikkeling van stad en regio?


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 14

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie