ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Lower Manhattan & Ground Zero maart 2008

De wederopbouw van een icoon

Op 11 september 2001 boorden twee vliegtuigen zich in de torens van het World Trade Center in Lower Manhattan. Een groot aantal mensen werd gedood, kantoren en metrostations werden verwoest. Een snelle wederopbouw was gewenst, maar bleek in de praktijk onmogelijk.


China maakt het maart 2008

De Parelrivier Delta

De Parelrivier Delta is in de afgelopen kwart eeuw een zwaartepunt geworden in de wereldeconomie. Dit gebied met steden als Hongkong, Shenzhen, Guangzhou en Macau is goed voor ongeveer 20 procent van het bruto nationaal product en 40 procent van de Chinese export. Een...


De Europese kwestie: Brusselse instellingen - Groeiende verscheidenheid onder een restje Frans vernis maart 2008

De Europese instellingen staan voor het supranationale belang binnen de EU. Maar de mensen die er werken zijn gesocialiseerd in uiteenlopende talen en politieke en bestuursculturen. Ze dragen ook nationale belangen met zich mee. In deze multiculturele microkosmos biedt nationaliteit een houvast om...


Migratie naar en over The Border maart 2008

Het Mexicaans-Amerikaanse grensgebied

Van vader op zoon op kleindochter

Migratie is een drijvende kracht achter de bevolkingsgroei in het Mexicaans-Amerikaanse grensgebied, maar ook achter het verstedelijkingsproces en – in de VS – achter de hispanisering van het zuidwesten.


Aardrijkskunde-examen 2008 maart 2008

Tips voor de voorbereiding

Examens roepen altijd discussie op, ook bij aardrijkskunde. Waarom die verklaar- en leg-uitvragen? En waarom zo veel inzichtvragen? Dit artikel doet een poging meer duidelijkheid te scheppen rond de aardrijkskunde-examens en biedt suggesties voor een goede voorbereiding.


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 10

< Vorige

1

2


Printversie