ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Asielbeleid speelt continu op nationaal en Europees niveau april 2011

Europese kwestie

Het asielbeleid is gezichtsbepalend voor het minderheidskabinet van Mark Rutte. De ambitie om in Nederland restrictiever op te treden wordt echter ingetoomd door de juridische ruimte binnen de EU en de snelle ontwikkelingen in het Europese asielbeleid.

Klik hier voor het...


Geografie van de Formule 1 april 2011

Op 27 maart start in Melbourne het nieuwe seizoen van de Formule 1. Met 12 teams en 24 coureurs is de ‘koningsklasse van de autosport’ wereldwijd een van meest bekeken sporten. De laatste decennia vinden de races plaats in een steeds groter deel van de wereld. De geografie van de Formule 1...


Midden-Aarde bestaat echt april 2011

Na de succesvolle verfilming van Tolkiens Lord of the Rings door Peter Jackson waagt de regisseur zich aan een vierde episode, over The Hobbit. Jacksons levensechte filmische landschappen appelleren aan onze instinctieve perceptie van veilig en gevaarlijk.

Klik hier voor het pdf-bestand


Transformatie april 2011

Stad in zicht (4)

Bij mij in de buurt staan op verschillende plaatsen transformatorhuisjes. Hoogspanning, levensgevaar! Transformatorhuisjes zijn interessante objecten in de stedelijke publieke ruimte. Ze worden beplakt met affiches en vormen een gewilde plek voor zinloze graffiti.

Klik hier voor...


Fun, freaks en fantasy: Opkomst en verval van Coney Island april 2011

New York – Het vervolg (3)

In de hoogtijdagen van Coney Island, het oudste pretpark ter wereld, brachten veel dagjesmensen een bezoek aan de attracties, de boulevard en het strand. Dat is inmiddels een eeuw geleden. Na de Tweede Wereldoorlog zette het definitieve verval in. Nieuwe ontwikkelingen...


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 12

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie