ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Het aardrijkskundig genootschap als soort en ondersoort juni 2013

Vanaf de Verlichting werden geleerde genootschappen gesticht en dat ging later nog veel harder door. Daaronder waren ook geografische genootschappen en één ervan was het KNAG. Ze veranderden onder invloed van de vorming van wetenschappelijke disciplines, de professionalisering in beroepen en...


EGEA: Europese Unie in het klein juni 2013

Binnen het KNAG leidt de studentenafdeling een kwijnend bestaan. Maar daarbuiten floreren organisaties van geografiestudenten wel. Bijvoorbeeld EGEA, dat ook een lustrum te vieren heeft: deze werd in april 1988 officieel opgericht.


Het KNAG-bureau juni 2013

Van vraagbaak en ledenadministratie tot vertegenwoordiging en lobbywerk, van GeoWeek en Onderwijsdagen tot website, TESG en Geografie. Binnen het KNAG-bureau heeft ieder zo zijn werkveld, maar van hokjesgeest is geen sprake.


Geografie voor anderen juni 2013

Het is een even stereotiep als onverwoestbaar beeld dat een oude Amerikaanse cartoon laat zien. Werkloze bezoekt arbeidsbureau. De dienstdoende ambtenaar achter het loket veert op: ‘Ah! U bent geograaf? Dan kunt u mooi de post gaan bezorgen’.


Hedendaagse kaarten juni 2013

De hedendaagse kartografie is veelal toepassingsgericht. Een goede kaart is een samenspel tussen inhoud en vorm. Studenten moeten daarom niet alleen worden getraind in het vervaardigen van kaarten, maar ook in het lezen ervan.


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 24

< Vorige

1

2

3

4

5

Volgende


Printversie