ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Meer geografie voor een breed publiek graag juni 2013

Als wetenschap voor het brede publiek heeft de geografie amper profiel, ondanks het machtige hulpmiddel van kaart en atlas. Geografen op universiteiten doen vooral fundamenteel en toegepast onderzoek. Is die onbekendheid in ruimere kring erg? Moet het anders?


Geografie voor een miljoenenpubliek juni 2013

In de jaren 90 was de Nederlands-Amerikaanse geograaf Harm de Blij Geography Editor bij twee nationale televisiezenders in de Verenigde Staten. Hoe hield hij het vol in shows waarin (bijna) alles draait om entertainment?


Geloofsbelijdenis van een journalistiek geograaf juni 2013

Behalve in het maatschappelijk debat kom je ook in kranten en populair wetenschappelijke tijdschriften weinig geografen tegen. Waarom doen geografen zo weinig aan de popularisering van hun vak? Henk Donkers, voormalig medewerker van NRC Handelsblad en ex-hoofdredacteur van Geografie, houdt zijn...


Frankrijk: IJzersterke combinatie geografie en geschiedenis juni 2013

Waarom kost het zo veel moeite om geografie op de agenda te houden? Kunnen we leren van Frankrijk? Een pleidooi van een ervaringsdeskundige voor macrogeografie op school.


Aardrijkskunde vecht voor positie juni 2013

Schoolaardrijkskunde daalt – ook internationaal – in de pikorde, maar niet op al onze scholen. Aan de inhoud en didactiek wordt voort durend gewerkt, tot grote tevredenheid van de docenten. Nu nog zorgen dat het kwartje ook valt in Den Haag.


U ziet de artikelen 11 tot en met 15 van 24

< Vorige

1

2

3

4

5

Volgende


Printversie