ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

De vorming van China’s grote woestijnen oktober 2013

In het oktobernummer van Geografie 2012 beschreef Joost Terwindt de ingewikkelde geologische geschiedenis van China. In deze bijdrage zoomt hij in op het Tarim Bekken en laat zien hoe China aan de Taklamakan en Gobi-woestijn komt.


Reisverslag van een 17e-eeuwse IJslander oktober 2013

In 1627 met vrouw en kinderen door piraten naar Noord-Afrika ontvoerd. Daar vrijgelaten om losgeld te halen in Denemarken. IJslander Ólafur Egilsson schreef een verslag van zijn reis die ook langs ‘Enkeysen’ en ‘Fleyland’ voerde. Maar waar lag Rolbýr?


Nederland: met andere ogen bezien oktober 2013

Het bijzondere prentenboek Nederland, waarover we al schreven in het januarinummer van Geografie, heeft de Glazen Globe 2013 gewonnen. De van oorsprong Franse maakster, Charlotte Dematons, werpt een verfrissende blik op ons kikkerlandje, in de traditie van de Histoiregéo. Samen met het...


‘Docent maakt het verschil’ oktober 2013

Voort het eerst sinds 1975 gaat Willem Dragt de week na de vakantie niet naar school. Na 38 jaar leraarschap in Wageningen geeft hij het stokje door. Hij vertegenwoordigt een hele generatie docenten aardrijkskunde die met pensioen gaat.


D″-LAAG oktober 2013

Deze reeks raakt aan de Gaiahypothese, die stelt dat de aarde een levend, zelfregulerend organisme is. (Deel 3)


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 10

< Vorige

1

2


Printversie