ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Gespleten persoonlijkheid november 2015

Twee zielen schuilen in mijn borst. De ene ziel is de stedeling. Ik woon graag in de stad en zou nooit anders willen. De stad verandert continu van gedaante en dat vind ik fascinerend.


Onderwijsvernieuwing bij AK november 2015

Goed onderwijs vergt een voortdurend kritische blik, de wil te verbeteren en nieuwe dingen uit te proberen. In scholen en lerarenopleidingen zie je daar goede voorbeelden van. Vaak bottom-up en op onderzoekende wijze. Deze Geografie bevat zeven bijdragen van docenten en lerarenopleiders die bezig...


Jakarta als mysterie november 2015

Mysteries worden in het onderwijs ingezet om vakinhoud meer te laten leven. Twaalf docenten aardrijkskunde testten een nieuw mysterie over Jakarta. De eerste resultaten laten zien dat het een goede geografi sche casestudy is. Met ruim voldoende handvatten voor groeps- of klassengesprekken om de...


Geoguessr en Geosettr: Test Aardrijkskundegames november 2015

Met aardrijkskundegames kun je de wereld zichtbaar maken. We namen de proef op de som met Geoguessr en Geosettr in 2 vwo in Hoofddorp.


Toetsen van hogere denkvaardigheden november 2015

Een belangrijk doel van het aardrijkskundeonderwijs is het aanleren van hogere denkvaardigheden. In de eindexamenprogramma’s wordt er in de eindtermen expliciet aandacht aan besteed. Hoe kun je hogere denkvaardigheden toetsen?


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 14

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie