ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Smeltende gletsjers? Niets aan de hand! april 2016

Ik ben bepaald niet van de VVD, ik klim ook niet in de pen om het KNMI op zijn nummer te zetten, maar ik vind wel dat Hans de Jong als fysisch geograaf voor zijn verhaal in het februarinummer van Geografie wat verder terug had moeten kijken dan de Kleine IJstijd.


GLOBE: Mondiaal onderzoek naar milieu en klimaat april 2016

Afgelopen najaar werd het vernieuwde www.globenederland.nl gelanceerd, de Nederlandse site van het internationale GLOBE-programma. Leerlingen uit de hele wereld kunnen daarin bijdragen aan onderzoek naar milieu en klimaat. Steeds meer scholen haken aan.


Kantelpunten in het klimaat april 2016

Voor docenten en leerlingen havo en vwo is er een nieuw online platform, Tipping Point Ahead, over onderzoek naar kantelpunten in het klimaat: momenten waarop in korte tijd een enorme verandering plaatsvindt. Moeten we ons zorgen maken? En hoe onderzoek je een kantelpunt? Op de website kun je...


OnsOnderwijs2032 en aardrijkskunde april 2016

Met veel bombarie werd op 23 januari het advies van het Platform OnsOnderwijs2032 gepresenteerd. Voorzitter Paul Schnabel overhandigde het aan staatssecretaris Sander Dekker. Hoe moeten we de betekenis van het advies inschatten? En wat kunnen de gevolgen zijn voor aardrijkskunde?


U ziet de artikelen 11 tot en met 14 van 14

< Vorige

1

2

3


Printversie