Het begin van de Arabische lente door een geografische bril

Checkpoint bij café La Phalène in de Hedi Nouira (14 januari)De Arabische revoluties begonnen met het ineenstorten van de dictatuur van Ben Ali en Tunesië, in januari 2011.  Met zijn vlucht naar Saoedi-Arabië was de jasmijnrevolutie een feit. De revoluties in Libië, Jemen en Syrië zijn veel gewelddadiger dan de jasmijnrevolutie. Het verslag van geograaf Gerrit Knoth, woonachtig in Tunis, biedt inkijk hoe het Arabische volken worden onderdrukt door een dictator. De revolutie in Tunis gezien door een geografische bril.
Voor het volledige artikel met Gerrit Knoth’s verslag van de revolutie, klik hier.

Maanden na de revolutie is de rust in Tunesië wat teruggekeerd en vragen andere veel geweldadiger revoluties in Libië, Syrië en Jemen. Wat is er maanden na de revolutie in Tunesië veranderd?
In het meinummer van Geografie geeft Gerrit Knoth zijn persoonlijke impressie op de ontwikkelingen in Tunis. Klik hier voor het volledige artikel.
Om toegang te krijgen tot het volledige artikel moet u zijn ingelogd.

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Alleen abonnees van Geografie kunnen inloggen. Uw gebruikersnaam is (een afgeleide van) uw achternaam. Het wachtwoord is bij de eerste keer inloggen uw abonneenummer. U kunt het wachtwoord indien gewenst na inloggen aanpassen.
Heeft u problemen met inloggen? Stuur uw vraag naar web@geografie.nl.


Printversie