ArchiefArtikelenZoeken

Artikelen zoeken

Als abonnee heeft u toegang tot alle artikelen uit Geografie. In onderstaand scherm zoekt u op trefwoord. Er verschijnt een lijst met alle artikelen waar dat trefwoord in voorkomt. Wanneer u vervolgens inlogt met uw achternaam en postcode, heeft u toegang tot het hele artikel.

Zoeken in archief Geografie:   

Toetsen van hogere denkvaardigheden november 2015

Een belangrijk doel van het aardrijkskundeonderwijs is het aanleren van hogere denkvaardigheden. In de eindexamenprogramma’s wordt er in de eindtermen expliciet aandacht aan besteed. Hoe kun je hogere denkvaardigheden toetsen?


Kijk op een veranderende wereld? november 2014

Hoe ervaren vmbo-leerlingen het nieuwe examenprogramma aardrijkskunde? De eerste peiling wijst uit dat de meesten het wel een leuk, interessant vak vinden en ook wel belangrijk, maar het leidt niet per se tot meer betrokkenheid. Weersextremen zijn populair als casus, watermanagement minder.


Brazilië en Zuid-Amerika in nieuwe examen havo en vwo oktober 2014

Met het huidige examenprogramma havo en vwo is nu zeven jaar gewerkt. Tijd om na te gaan of een herziening nodig is. Eind 2012 stelde het College voor Examens daarvoor een commissie in. Heel wat onderdelen blijken nog up-to-date. Wat verandert er wel?


Bezoekerscentra: uitvalsbasis voor aardrijkskundig veldwerk september 2014

In het huidige examenprogramma aardrijkskunde speelt omgevingsonderwijs weliswaar een rol, maar de invulling van veldwerk is nog steeds redelijk vrijblijvend en ad hoc. Drie coördinatoren van bezoekerscentra vertellen wat er van daaruit allemaal mogelijk is op het gebied van aardrijkskundig...


Focus op Oost-Azië april 2014

Weet u waar de Chinese provincies Guizhou, Anhui en Zhejiang liggen? Zelfs veel geografen zullen in het duister tasten. China is een wereldmacht in opkomst, maar onze kennis over het land is niet op peil. Toch werd voor het vwoexamenprogramma van 2017-2025 een andere macroregio gekozen:...


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 48

1

2

3

4

5

6

7

Volgende

Uitgebreid zoeken


Printversie