ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Droogte als creeping disaster en de invloed van de mens daarop april 2015

Recente onderzoeken in Utrecht en Wageningen op basis van hydrologische simulatiemodellen lijken erop te wijzen dat de mens – meer nog dan klimaatverandering – grote invloed heeft op de ontwikkeling van droogtes in de toekomst.


Grenzen april 2015

In 1995 schreef Salle Kroonenberg deze column in een nieuwsbrief van het KNGMG. Verander ‘Bosnië’ in ‘Oekraïne’ en z’n woorden zijn nog altijd actueel, afgezien van het grapje over Braks, toenmalig minister van Landbouw. Tijden veranderen, maar soms – helaas – bar weinig.


Riga april 2015

Voor liefhebbers van de romantiek is de binnenstad van Riga een ware schatkamer van 500 bij 900 meter. Daarbuiten kun je je vergapen aan prachtige bouwwerken in art déco, jugendstil en art nouveau, en tot slot een frisse neus aan zee halen. Geen wonder dat de officieren van het Sovjet-regime de...


Pekela april 2015

Alsof de inwoners van Groningen niet genoeg aan hun hoofd hebben met de perikelen rond de winning van aardgas en de aardbevingen, zette de EO Pekela in januari neer als de slechtste plek van Nederland. Het is niet de eerste keer dat de gemeente en haar inwoners een negatief label krijgen opgespeld.


Hoe het begon in de jaren 60 april 2015

In 2015 bestaat de specialisatie ‘ontwikkelingsstudies’, nu master International Development Studies, in Utrecht een halve eeuw. Alle reden stil te staan bij het begin in de jaren 60 met naast De Vooys de twee grondleggers van de specialisatie, Hanrath en Hinderink.


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 12

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie