ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Westerscheldetunnel: Boren in slap zand maart 2003

Op 14 maart 2003 wordt de Westerscheldetunnel geopend, een geboorde tunnel die qua lengte, breedte en diepte zijn weerga niet kent in Nederland. Bereikbaarheid, veiligheid, duurzaamheid én de moeilijke fysisch-geografische omstandigheden vereisten dat er bij de bouw bijzondere technieken werden...


De ruimtelijke winst- en verliesrekening van de Westerscheldetunnel maart 2003

De Westerscheldetunnel verandert – net als eerder de Deltawerken – de interne ruimtelijke structuur van Zeeland. Welke gebieden en steden gaan ervan profiteren? En: verbindt de tunnel Zeeuws-Vlaanderen met Nederland of Zeeland met Europa?


Veer Kruiningen-Perkpolder uit de vaart maart 2003

Op 15 maart wordt het veer Kruiningen-Perkpolder uit de vaart genomen. Niet vanwege zwaar weer, maar vanwege de opening van de Westerscheldetunnel. Wie naar de overkant wil, moet voortaan tientallen kilometers omrijden. Wat rest is een vierbaansweg die eindigt in het niets.


’Met het planten van een paar bomen ben je er niet’ maart 2003

Landschappelijke inpassing van de Westerscheldetunnel

Een gloednieuwe tunnel met toevoerwegen, tolplein, geluidsschermen als ’Fremdkörper’ in het wijdse Zeeuwse landschap. Hoe zorg je voor een fraaie landschappelijke inpassing?


Donkere wolken boven het Zwarte Woud maart 2003

Het Zwarte Woud is een klassiek vakantiegebied in Duitsland, qua uitstraling en marktpositie vergelijkbaar met de Veluwe in Nederland. Maar sinds de jaren tachtig loopt het aantal overnachtingen terug. Er komen minder gasten en ze blijven minder lang. Tegelijkertijd is de regionale economie steeds...


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 12

1

2

3

Volgende


Printversie