ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Atlas Isaak de Graaf januari 2007

Het goud van de VOC in kaart Eind 17de eeuw vervaardigde Isaak de Graaf op last van het opperbestuur een overzichtsatlas van het VOC-octrooigebied – strikt geheim met het oog op de concurrentie. Begin 19de eeuw werd de atlas ontbonden in losse kaartbladen. In de nieuwe uitgave komt het ‘goud’...


Droge zomers in zicht januari 2007

Klimaatscenario’s helpen ons te anticiperen op klimaatveranderingen. Het KNMI verwerkt er regelmatig recente inzichten in, bijvoorbeeld over de onzekerheid en voorspelbaarheid van het klimaat. De vier nieuwe scenario’s voor Nederland doen een stap in die richting. Al zit er venijn in de...


De Europese Kwestie: Rusland en de EU januari 2007

Op elkaar aangewezen

Na afloop van de Koude Oorlog haalde Europa de banden met de Sovjet-Unie voorzichtig aan. Maar de afspraken van destijds zijn aan herziening toe.


Een wandeling op Tristan da Cunha januari 2007

Een zeevulkaan in de Atlantische Oceaan, ruim 2000 km ten zuiden van St.-Helena. Toen de lava er begon te stromen werden alle bewoners verscheept naar Engeland. Maar bijna iedereen keerde later terug naar dit ‘meest afgelegen eiland ter wereld’.


Zeven misverstanden over bevolkingskrimp januari 2007

In de actuele discussies over de aanstaande bevolkingsafname en de ruimtelijke gevolgen daarvan, buitelen de doembeelden en hoera-scenario’s over elkaar heen. Maar zijn de ruimtelijke effecten van een krimpende bevolking werkelijk zo groot?


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 14

1

2

3

Volgende


Printversie