ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Minirok en sari in Bollywood mei 2007

Bollywoodfilms worden ook buiten India steeds populairder. Vaste ingrediënten zijn een liefdesverhaal, meeslepende muziek en dans. Maar de films dragen ook een politieke boodschap uit – die van loyaliteit aan India en haar traditionele waarden.


Van strandtoren tot klimaatspel mei 2007

Academische Jaarprijs

Klimaatverandering is hot. Maar liefst drie van de zeven finalisten in de door NRC Handelsblad, NWO en KNAW georganiseerde Academische Jaarprijs 2006/2007 hebben klimaatverandering als onderwerp. De drie finalisten presenteren in Geografie alvast hun plan.


De Geofactor (4): Johannes Vermeer (1632-1675) mei 2007

In zijn studeerkamer hangt de Geograaf over een kaart gebogen. In zijn linkerhand heeft hij een boek, in zijn rechterhand een passer. Op de kleine tafel naast hem ligt een hoekmaat en op de vloer achter hem liggen verschillende landkaarten. Op een houten kastje staat een Hondiusglobe met rechts een...


De Europese kwestie: Het regeerakkoord mei 2007

alledaags nationalisme en schriele Europese voornemens Het kersverse regeerakkoord ademt een ‘wij’-gevoel en stelt de nationale samenhang voorop. Is er wel voldoende besef dat Nederland meer dan ooit verweven is met Europa?


U ziet de artikelen 11 tot en met 14 van 14

< Vorige

1

2

3


Printversie