ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Nederlands beeld april 2009

Klik hier voor het PDF bestand van dit artikel


‘Er is nog ruimte voor nieuwe ideeën’ april 2009

De een kiest voor een academische loopbaan, de ander voor onderwijs of overheid. Er zijn ook geografen die voor zichzelf beginnen, als onderzoeker, stedelijk adviseur, journalist, reisbureau. Aan ondernemerszin blijkt het niet te ontbreken. Geografie start een serie portretten van geo-ondernemers.


Gele kaart Uganda vanwege ontbossing april 2009

De ontbossing in Uganda schrijdt in razend tempo voort. De snel groeiende bevolking móet wel bomen kappen: waar haalt het anders land vandaan om voedsel te verbouwen en brandstof om te koken?


De exotische mens in Teylers Museum april 2009

We zien twee pygmeeën die geboeid aan wetenschappers gepresenteerd worden als de missing link. Daarna rent een pygmee met een speer in zijn hand achter een varken aan. Een blanke man staat erbij met een knallende zweep. Buiten de kooi kijkt een groot publiek gefascineerd toe en begint te klappen.


De Russische landbouwparadox april 2009

Na de val van het communisme in 1991 voorspelden deskundigen het einde van de enorme landbouwbedrijven in Rusland. Anno 2009 domineren de geprivatiseerde opvolgers van de kolchozen en sovchozen de Russische landbouw echter nog steeds. Oane Visser onderzocht waarom.


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 14

1

2

3

Volgende


Printversie