ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Music in Motion; Een sound trektocht mei 2009

Aan de ingang van het eens zo ingetogen, bijna contemplatieve Museum Volkenkunde in Leiden lokt een felgekleurde wereldbol met waves de bezoekers naar binnen. Daar word je ondergedompeld in een zinnenprikkelend bad vol muzikale stromingen. Een jacuzzi met allerlei audiovisuele, technische...


Met een PDA op de hei mei 2009

Veldwerk is populair onder leerlingen, zeker als ze moderne technische hulpmiddelen mogen gebruiken. De gps wordt dan ook regelmatig ingezet. In Limburg gaan ze nog een stap verder. De pda’s waar zij mee werken kunnen veel meer dan enkel de locatie bepalen.


Chalk & talk in Suriname mei 2009

Het Surinaamse onderwijs kent nauwelijks andere leermiddelen dan het krijtje en het schoolbord. Het niveau is best hoog, maar je vraagt je af hoe het onderwijs ooit kan verbeteren. Zeker als de meeste afgestudeerde Surinamers naar het buitenland trekken.


Bruggen bouwen naar de burgers in de EU mei 2009

Sinds de eerste directe verkiezingen van het Europees Parlement in 1979 is de opkomst steeds verder teruggelopen. Daarom, en vanwege de afwijzing van het grondwettelijk verdrag in referenda, doen het Europees Parlement en de Commissie er veel aan de burgers van de EU een duidelijker stem te geven.


Militante Corsicaanse nationalisten over hun strijd tegen de Franse staat mei 2009

Corsica is sinds de jaren zeventig van de 20ste eeuw het toneel van een geweld-dadige strijd. Corsicaanse separatisten vechten tegen het Franse ‘koloniale’ gezag. Acht nationalisten die vanwege diverse aanslagen in Franse gevangenissen zitten, waren in een uitgebreide briefwisseling bereid...


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 12

1

2

3

Volgende


Printversie