ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Heeft Groot-Brittannië nog toekomst? januari 2010

In 1997 verleende de Labourregering Schotland bestuurlijke autonomie. Sinds 2007 regeert de Scottish National Party (SNP). Ze wil in november 2010 een referendum houden over de onafhankelijkheid. De Engelsen – aan wie niets gevraagd wordt – lijken meer te voelen voor afscheiding dan de Schotten.


Aardobservatie: modern wapen tegen eeuwenoude pest januari 2010

In de middeleeuwen leidde de builenpest tot uitgebreide epidemieën waarbij grote aantallen slachtoffers vielen. In onze moderne tijd is de ziekte aardig onder controle maar nog steeds zijn er pesthaarden in bijvoorbeeld Kazachstan, Tanzania en de Verenigde Staten. Aardobservatie draagt bij aan de...


Nederland door kinderogen januari 2010

In Nederland vinden we dat elke nieuwe inwoner moet weten in wat voor land zij komen te wonen. Ook kinderen zijn 'Nieuwe Nederlanders'. Ze hoeven er geen examen in af te leggen, maar wat is hun beeld van Nederland?


Kleine geografen januari 2010

Op de meeste tafeltjes ligt tijdens de aardrijkskundeles een aardrijkskundeboek. Maar er gebeurt meer. De atlas wordt opengeslagen; op het digibord verschijnt een internetpagina. Toch presteren de kleine geografen onder de maat.


De rol van water in de Chinese bezetting van Tibet januari 2010

China kampt met grote zoetwatertekorten en is van plan daarvoor de waterreserves op het Tibetaans Plateau aan te spreken. Maar die raken waarschijnlijk binnen enkele decennia uitgeput door klimaatverandering. Ook liggen er conflicten met buurlanden in het verschiet.


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 12

1

2

3

Volgende


Printversie