ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Economische ontwikkeling of Buen Vivir? Een Boliviaans experiment januari 2010

Bij zijn aantreden als president van Bolivia in januari 2006 kroonde Evo Morales zichzelf tot koning van alle inheemse volkeren van Zuid-Amerika. Hij beloofde het continent te bevrijden van het westerse kolonialisme. Het neoliberale ontwikkelingsmodel moest overboord. Na zijn herverkiezing...


Het Fries: taal van het hart januari 2010

Nederland in twaalf delen (1)

 

Het is de enige provincie in ons land met een erkende Europese minderheidstaal: Friesland. De inwoners zijn hun taal zo gewend, dat ze het speciale ervan niet altijd inzien. Overheden, instellingen en bekende Friezen spannen zich in om het gebruik van de Friese taal...


Na Lissabon: drie scenario's januari 2010

Met het verdrag van Lissabon heeft de EU eindelijk nieuwe spelregels. Maar over het hoofddoel van Europese integratie (vrijhandelsunie dan wel federale staat) zijn de meningen nog altijd verdeeld. Drie scenario’s schetsen de mogelijkheden voor Europese samenwerking op de langere termijn.


Arm rijk Congo januari 2010

De Democratische Republiek Congo (DRC) bezit een gigantische rijkdom aan delfstoffen. Het jarenlange graaibewind van Mobutu, gretige binnenlandse en buitenlandse partijen en bloedige oorlogen maken dat het land toch straatarm is. Er zijn echter lichtpuntjes.


Klimaatoorlogen? januari 2010

De Duitse sociaal psycholoog Harald Welzer schreef een verontrustend boek over te verwachten klimaatoorlogen. Waar blijft de substantiële inbreng van geografen?


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 12

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie