ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

De maatschappelijke context en de WRR mei 2010

In het maartnummer van Geografi e haakte Ton van Rietbergen in op de actuele discussie over de zin en onzin van ontwikkelingssamenwerking. We vroegen hem te reageren op het onlangs verschenen WRR-rapport: Ontwikkelingssamenwerking: minder pretentie, meer ambitie.


Ontwikkelingssamenwerking in het post-Koenders tijdperk mei 2010

In reactie op het WRR-rapport over OS formuleert Annelies Zoomers elf stellingen over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking.


De kaart van Boekenland mei 2010

Onder de noemer ‘fantasiekaarten’ gaan allerlei varianten schuil. Ze hebben een hoger abstractieniveau dan ‘gewone’ kaarten en soms heeft de uitgebeelde situatie zelfs helemaal niets meer met de topografische werkelijkheid te maken.


Haïti, Chili, Turkije: een domino-effect mei 2010

Berichtten we in het maartnummer van Geografie nog over de aardbeving in Haïti in januari, eind februari was het de beurt aan Chili, in maart aan Oost-Turkije. Hebben ze iets met elkaar te maken? Ja en nee.


Catherine Ashton: belangrijkste vrouw van de EU mei 2010

Europese kwestie

Er werd smalend over gedaan in de media maar als Hoge Vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid én Vice-Voorzitter van de Europese Commissie is Catherine Ashton nu de belangrijkste vrouw van de EU.


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 13

1

2

3

Volgende


Printversie