ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Christiania 2.0 februari 2012

Deense vrijplaats maakt doorstart

In 1971 kraakten hippies een voormalig marineterrein in Kopenhagen en vestigden er de Vrijstaat Christiania. Na 40 jaar dreigde daaraan een einde te komen door een beslissing van het Hoger Gerechtshof. De staat mag de (dure) grond verkopen aan...


Stemgedrag in steden februari 2012

Een veelkleurig mozaïek

Bakfietsen en schotelantennes in de straat verraden een hoop over het stemgedrag van de bewoners. De electorale geografie van ruimtelijk geordend Nederland.

Wordt het straatbeeld gedomineerd door bakfietsen, ja-neestickers op brievenbussen en weelderige blauwe regen aan...


Hectiek, stress en de Wilders-factor februari 2012

Iedereen droomt weleens van een nieuw leven in het buitenland. De motieven om weg te gaan verschillen. Autochtone emigranten vertrekken vooral uit onvrede met de fysieke omgeving, en zoeken meer leefruimte. Allochtonen hebben vooral moeite met het sociale en – in iets mindere mate – het...


Eet rood vlees februari 2012

Ecologische hulpbronnen moeten leidend zijn bij duurzame ontwikkeling. Het pleidooi voor vegetarisme als oplossing voor het mondiale voedselprobleem is doorgeschoten. Veeteelt op zorgvuldig onderhouden graslanden zet meer zoden aan de dijk – ook in de vermindering van het broeikaseffect.

Klik...


Gescheiden werelden op het Rembrandtplein februari 2012

Vraag je mbo’er Jeffrey of hij economiestudent Boudewijn weleens in het café treft, dan zal hij je bevreemd aankijken. Er zijn nog altijd duidelijke scheidslijnen in het uitgaansleven van Amsterdam. De culturele hiërarchie onder jongeren pakt binnen de ringweg A10 anders uit dan erbuiten.

Klik...


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 11

1

2

3

Volgende


Printversie