ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Schaliegas in Nederland: potenties en risico’s maart 2012

In oktober was er in Boxtel commotie rond proefboringen naar schaliegas. De bewoners vonden dat de gemeente geen tijdelijke ontheffing had mogen verlenen. Ze stapten naar de rechter, die de boringen opschortte. Maar de Nederlandse gasvoorraden raken op, we kunnen het geld goed gebruiken en willen...


Aanscherping EUregels accountancy maart 2012

Dubbelrol controleur/adviseur aan banden

Midden in het euronoodweer gaat het financiële toezicht in de Europese Unie stevig op de schop. Eén onderdeel betreft de accountantscontroles, waarbij vier grote kantoren de markt al te zeer domineren en belangenverstrengeling op de loer ligt.

Klik hier...


Durfkapitaal blijft in de Randstad maart 2012

Theorie van de informatiekosten

Innovatieve nieuwkomers hebben vaak moeite hun plannen gefinancierd te krijgen. Banken geven meestal niet thuis, zeker sinds de financiële crisis. Durfkapitaal is dan vaak de enige manier om aan geld te komen. Maar dan moet je wel in de Randstad zitten.

Klik hier...


Columbus en de platte aarde maart 2012

Kreeg Columbus op zijn ontdekkingsreis te maken met een muitende bemanning die bang was over de rand van de ‘platte aarde’ te vallen? Beweerde de kerk dat de aarde plat was? Geen van beide is waar, maar als je het vaak genoeg leest, ga je vanzelf denken dat die middeleeuwers écht geloofden in...


(Top)sport in de Westrand van Alkmaar maart 2012

De gemeente Alkmaar wil de rommelige Westrand laten uitgroeien tot een sportcity voor Noord-Holland Noord. Sport en health/leisure kunnen een interessant concept zijn bij gebiedsherstructurering, mits dit voortborduurt op bestaande voorzieningen.

Het afgelopen decennium is de aandacht van...


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 15

1

2

3

Volgende


Printversie