ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Tim Claeys: ‘Nieuwe mogelijkheden voor mobiliteitsstudies’ maart 2012

Kun je signalen die mobiele telefoons, laptops en andere apparaten uitzenden, gebruiken om bezoekersstromen bij de Gentse feesten te meten? Masterstudent Tim Claeys zocht het uit in zijn afstudeeronderzoek. Begeleider Nico van de Weghe van de vakgroep Geografie van de Universiteit Gent is vol lof...


Platteland als consumptieruimte maart 2012

Waar het platteland vroeger de stad moest voeden, is het van productieruimte steeds meer consumptieruimte geworden. Hoog tijd om na te denken over een optimale invulling van die nieuwe functie. Op 12 april organiseren het KNAG, AGORA en de Rijksuniversiteit Groningen hierover een symposium.

Klik...


‘We hebben de Oost-Europeanen straks hard nodig’ maart 2012

Poolse loodgieters en Bulgaarse vrachtwagenchauffeurs leiden in Nederland nog weleens tot ophef. Dat zich in Midden- en Zuidoost-Europa meer afspeelt dat interessant is voor Nederland, ontgaat veel landgenoten. Hellen Kooijman probeert daar met het tijdschrift Donau verandering in te brengen.

Klik...


Geen eilandvrees op Hooge maart 2012

Op de Noord-Friese eilanden liggen alle huizen op terpen. Dat mag ook wel, want een aantal eilanden is niet omdijkt. Hoogtij isoleert de bewoners kortstondig van de buitenwereld, maar dat vinden rustzoekers geen probleem.

Oost-Friese eilanden, zoals Baltrum en Wangerooge, zijn bij ons al tamelijk...


Verzilting vereist zouttolerante gewassen maart 2012

De kustgebieden van Nederland en België hadden eeuwenlang te maken met brak of zout oppervlaktewater. Afdammen van de open verbindingen met de zee bood soelaas, maar niet voor lang. Sommige boeren in Zeeland moeten al stoppen met de aardappelteelt.

Het lijkt vreemd dat er in de kustgebieden met...


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 15

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie