ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Aan de wieg van een nieuwe generatie deltawerken februari 2013

Interview met deltacommissaris Wim Kuijken

In 2010 begon Wim Kuijken als ‘regeringscommissaris voor het deltaprogramma’, kortweg deltacommissaris. Het deltaprogramma moet ons land tot ver in de 21e eeuw beschermen tegen overstromingen, en de zoetwatervoorziening veilig stellen. Hoe doe je dat...


De kracht van een sterk verhaal februari 2013

Het deltaprogramma en de deltacommissaris zijn er gekomen dankzij de Commissie Veerman. Die wist dit programma op de agenda te krijgen zonder dat er een ramp aan voorafging. Dat is uniek. De sleutel tot Veermans succes was framing.


‘Zand voor de kust is binnen een scheet weg’ februari 2013

De Hondsbossche en Pettemer Zeewering is de laatste zwakke schakel in de Nederlandse kustverdediging die wordt versterkt. Dat gebeurt met zand, omdat dit een veilige en duurzame oplossing lijkt. Dat wordt van veel kanten bestreden.


Betaald parkeren (2) februari 2013

Zoals ik in het vorige nummer van Geografie al meldde, is in de buurt waar ik woon betaald parkeren ingevoerd. De parkeerdruk is hier hoog. Volgens de gemeente zo hoog dat ze het niet alleen nodig vond betaald parkeren in te voeren, maar ook het aantal parkeerplaatsen in de straten uit te breiden.


Opkomende markten: BRICS in breder perspectief februari 2013

In het juni- en decembernummer besteedde Geografie uitgebreid aandacht aan de afzonderlijke BRIC-landen, Brazilië, Rusland, India en vooral China. Otto Verkoren sluit af met een beschouwing over de hiërarchie van de ‘opkomende markten’, waaronder de BRIC(S), en hun groeipotentieel in...


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 11

1

2

3

Volgende


Printversie