ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

EU-burgers in de Turkse Sunbelt februari 2013

Na Spanje, Italië en Griekenland heeft ook Turkije zich de laatste decennia ontwikkeld tot een populaire (semi-)permanente vestigingsplaats voor lifestyle- migranten. Dit zijn relatief rijke Noord-Europeanen die worden aangetrokken door de zon, lage huizenprijzen en het aantrekkelijke leefklimaat....


Vrede en voorspoed: De EU en de Nobelprijs voor de vrede februari 2013

De beslissingen van het Nobelcomité zijn nogal eens omstreden. Zo ook afgelopen najaar toen het comité de Nobelprijs voor de vrede toekende aan de Europese Unie. De EU kreeg de prijs voor haar rol in de verandering van Europa in zestig jaar van een continent van oorlog in een continent van vrede.


Militaire geografie in vredestijd februari 2013

Sinds de meerjarige missie in Uruzgan (Afghanistan) staat de Nederlandse krijgsmacht weer vol in de schijnwerpers. Maar ook de rol van de krijgsmacht in de ruimtelijke ordening van Nederland en in het alledaagse leven is onmiskenbaar. Een interessant studieobject voor de militaire geografie.

Klik...


Amsterdamse haven: een bijzonder perspectief februari 2013

De Amsterdamse haven had zich sinds de middeleeuwen van een ‘gemiddelde’ Zuiderzeehaven met het Damrak als havenbassin ontwikkeld tot een grote havenstad. In het begin van de 16e eeuw werd de haven naar het IJ toe uitgebreid.


De Etna en Eolische Eilanden februari 2013

Vulkanisme is een van de meest aansprekende thema’s binnen het vak aardrijkskunde. Het is niet alleen spectaculair en gevaarlijk, het toont ook de schoonheid van de aarde in haar meest fatale vorm. De Etna en Eolische Eilanden vormen een ideale showcase voor boeiend aardrijkskundeonderwijs binnen...


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 11

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie