ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Ouder worden in De Bouwen maart 2013

Het aantal ouderen in onze samenleving neemt toe. In 1990 telde Nederland ruim 1,9 miljoen mensen van 65 jaar en ouder, in 2011 waren dat er al bijna 2,6 miljoen. Dat is een stijging van 12,8 naar 15,6% van de totale bevolking.


Herstructurering van een vergrijzende wijk maart 2013

In de wijk De Bouwen in Drachten is bijna de helft van de bevolking ouder dan 65. Momenteel wordt het gebied flink op de schop genomen. De veranderingen zijn van grote invloed op de leefbaarheid voor ouderen.


Ouder worden in de eigen thuisomgeving maart 2013

In onze vergrijzende samenleving speelt de vraag op welke plek mensen oud willen en kunnen worden. De bewoners in De Bouwen en De Singels in Drachten weten precies wat ze wensen en houden de touwtjes graag zelf in handen. Ze blijven het liefst zelfstandig in de eigen wijk wonen. Dat strookt mooi...


Scootmobiel: meer dan een hulpmiddel maart 2013

Mensen die slecht ter been zijn, kunnen een scootmobiel aanvragen bij de gemeente. Die voorziening staat door de bezuinigingen onder zware druk. De scootmobiel is echter van vitaal belang voor het welzijn van een steeds grotere groep Nederlanders en levert de samenleving per saldo winst op.


Schakelen tussen nationale en Europese politiek maart 2013

Terwijl het politieke debat in elke lidstaat erg nationaal blijft, moeten Europese politici steeds meer op twee borden tegelijk schaken.


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 14

1

2

3

Volgende


Printversie