ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Geografisch genootschap juni 2013

Veertig jaar geleden, in 1973, plofte bij de toenmalige KNAG-leden een 170 pagina’s tellende aflevering van het Geografisch Tijdschrift in de bus. In dat dubbeldikke nummer boekstaaft Riemer Schrader nauwgezet de lotgevallen van het genootschap in de eerste honderd jaar van zijn bestaan. Of veel...


Het KNAG is nu een snelstromende rivier juni 2013

Oud-voorzitter van het KNAG en emeritus hoogleraar fysische geografie Joost Terwindt (her)las de jaarverslagen die de afgelopen veertig jaar zijn samengesteld door de secretarissen van het genootschap.


Dienstbare kaarten juni 2013

Paul van den Brink is archivaris van het KNAG en schreef in 2011 de omvangrijke studie Dienstbare Kaarten, een cartografische geschiedenis van het KNAG en het Tijdschrift (1873-1966), waarvan hij enkele kaarten in deze Geografie toelicht.


'Van de redactie' juni 2013

Tot 1967 had het genootschap één tijdschrift. Daarna werd het beeld minder overzichtelijk. Het KNAG ging meerdere bladen uitgeven, die hun bestaan opmerkelijk genoeg elders begonnen.


Een kwart eeuw Nederlandse Geografische Studies juni 2013

Behalve tijdschriften bracht het KNAG tussen 1985 en 2010 ook een reeks wetenschappelijke publicaties uit: de Nederlandse Geografische Studies. Daarvan verschenen er welgeteld 396.


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 24

1

2

3

4

5

Volgende


Printversie