ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Vervoersarmoede: Sociale uitsluiting door gebrek aan vervoersmogelijkheden oktober 2013

In Vlaanderen en Engeland is veel aandacht voor vervoersarmoede. Door gebrek aan vervoersmogelijkheden hebben veel mensen daar minder toegang tot banen en voorzieningen, en weinig gelegenheid familie en vrienden te bezoeken. Geldt dat ook in Nederland? En zo ja, is er wat tegen te doen?


Venetië revisited oktober 2013

Ooit, meer dan dertig jaar geleden, was ik één dag in Venetië. Met de nachttrein uit Brindisi ’s ochtends aangekomen, en met de nachttrein naar Innsbruck ’s avonds weer vertrokken. Interrail. Slapen in de trein. Oncomfortabel, maar goedkoop en praktisch. Those were the days.

Uit de serie...


Tikkende koolstofbom in Siberië oktober 2013

Oeroude permafrostbodems in Siberië bevatten enorm veel koolstof dat daar al tienduizenden jaren veilig ligt opgeslagen. Nu die bodem door klimaat opwarming langzaamaan ontdooit, gaan bacteriën de koolstof omzetten in broeikasgassen, waardoor de opwarming van de aarde dreigt te versnellen.


China in Afrika: een geslaagd verstandshuwelijk oktober 2013

Waar het Westen Afrika min of meer links laat liggen, schiet China het ‘Zwarte Continent’ te hulp met leningen en investeringen. Daardoor stelt China de toevoer van grondstoffen naar het thuisland veilig en creëert het afzetmarkten voor Chinese goederen. Een verstandshuwelijk dat zijn vruchten...


SuikerUnieterrein: testcase van organische aanpak herontwikkeling oktober 2013

Herontwikkeling van voormalige industriecomplexen werd tot voor kort integraal aangepakt door consortia van grote institutionele en private partijen. Maar de vraag stagneert. Een ontwerp voor het oude SuikerUnieterrein in Groningen laat zien dat het anders kan.


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 10

1

2

Volgende


Printversie