ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Detroit in tien gebouwen november 2013

Afgelopen juli was Detroit bankroet – de grootste Amerikaanse stad tot nu toe. Daaraan gingen decennia vooraf van structurele economische veranderingen zoals de-industrialisatie, en een regionaal governance model dat woningbouw bleef stimuleren. De welvaart blijft steken in de suburbs, en de stad...


Billund: Van Legostad naar speeltuin voor ondernemers november 2013

Vraag iemand of hij Billund kent en het antwoord is waarschijnlijk ontkennend. Begin je echter over Legoland, dan weet iedereen waarover je het hebt. Door Lego heeft het Deense stadje wereldwijd bekendheid verkregen. Maar Billund probeert meer te zijn dan enkel Lego.


Wolfsburg Volkswagenstad november 2013

Wolfsburg in Nedersaksen werd kort voor WO II gesticht voor de arbeiders die daar de Volkswagen zouden produceren. Na de oorlog groeide de Volkswagen-groep uit tot een onderneming met een half miljoen medewerkers wereldwijd. In thuisbasis Wolfsburg werken meer dan 50.000 mensen voor Volkswagen....


Eindhoven: Een complete stad november 2013

Hoe heeft Eindhoven de afgelopen jaren ondanks de crisis kunnen veranderen van een grijze company town in een stad waar ‘het’ gebeurt? Dat verhaal begint bij een peertje. En dat werd niet voor niets juist hier gemaakt.


De metamorfose van Malmö november 2013

De Zweedse industriestad Malmö heeft in twintig jaar een indrukwekkende transformatie doorgemaakt. De stad heeft een universiteit gekregen, investeert volop in duurzaamheid en heeft een bruisend centrum. Er spelen echter nog een hoop sociaaleconomische problemen, vooral in de armere stadsdelen.


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 13

1

2

3

Volgende


Printversie