ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Code rood in Groningen maart 2014

Veel Groningers zijn angstig of ongerust over de gevolgen van aardbevingen in hun woongebied. Terwijl de ondergrond zich in 2013 iets minder extreem gedroeg dan het jaar ervoor, is de stroom protesten bovengronds aangezwollen.


Gemeenschapskunst als katalysator van stedelijke vernieuwing maart 2014

Stedelijke vernieuwing legt steeds meer nadruk op bewonersparticipatie. Gemeenschapskunst is daarbij een populair instrument – zo ook in de achterstandswijk Bospolder-Tussendijken in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven. Vinden de betrokkenen, en vooral bewoners, het ook een succes?


Oost-Europa blijft ver weg maart 2014

In de beleving heeft Europa een andere vorm dan in de werkelijkheid. Afstanden tot Oost-Europese steden worden overschat – ondanks het einde van de Koude Oorlog en de uitbreiding van de EU. Zuid-Europa schatten we juist te dichtbij. Speelt toerisme een rol? Of vertekende kaarten?


De sixpack: Het Europees parlement en de reparatie van het stabiliteits- en groeipact maart 2014

Op 22 en 25 mei zijn er weer verkiezingen voor het Europees Parlement. Voor wie zich afvraagt wat het EP eigenlijk doet, belichten we één van de bijdragen van het Parlement in de voornaamste kwestie van de afgelopen vijf jaar: de aanpak van de eurocrisis.


Weinviertel: Jonge wijnmakers zetten gebied op de kaart maart 2014

Oostenrijk heeft een lange wijnbouwtraditie, maar is als wijnland nog relatief onbekend. Daar komt verandering in. Vooral in het Weinviertel timmeren jonge wijnmakers aan de weg. Ze zijn internationaal gericht, ondernemend en opvallend vaak vrouw.


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 13

1

2

3

Volgende


Printversie