ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Draaien aan de thermostaat van de atmosfeer april 2014

Een van de weinig opgemerkte verrassingen in het laatste IPCC-rapport was de aandacht voor geo-engineering, het bewust grootschalig ingrijpen in het klimaatsysteem op aarde. Steeds meer wetenschappers zien daarin een ‘Plan B’ voor het geval klimaatmitigatie en -adaptatie tekortschieten. Wat is...


Mike Hulme : Geo-engineering is een zero sum game april 2014

Mike Hulme, geograaf en een van de meest geciteerde klimaatwetenschappers, is een verklaard tegenstander van geo-engineering en pleit voor alternatieve strategieën. Geografen kunnen daarin volgens hem een belangrijke rol spelen.


Crisis in Mali: Lokaal verslag in een transnationaal conflict april 2014

Mali heeft een turbulente tijd achter de rug. In 2012 werd het noorden bezet door Toearegmilities en jihadisten. Franse militairen intervenieerden in 2013 om de oprukkende rebellen te stoppen en inmiddels is er een vredes missie van de Verenigde Naties. Mirjam de Bruijn beschrijft het confl ict...


Kijkduin april 2014

Toen ik klein was en in Vlaardingen woonde, gingen we met ons gezin weleens naar zee. Met zijn vijven in de witte Ford Cortina naar Hoek van Holland. Of naar Kijkduin. In de herfst. Vanaf de duinen kijken naar de branding en de hoge golven. Kijkduin: nomen est omen.


Drents-Friese Wold: Stille choreografie van recreatiegedrag april 2014

Wandelaars in natuurgebieden zijn gemakkelijk te sturen met paaltjesroutes. Ook de reden voor hun bezoek bepaalt sterk waar zij wandelen. Dat opent mogelijkheden om kwetsbare natuur te beschermen en groepen met verschillende motieven op geëigende plekken te bedienen.


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 13

1

2

3

Volgende


Printversie