ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Gevoel voor ruimte november 2014

Als geograaf beleef je soms iets persoonlijks dat appelleert aan je professionele gevoel voor ruimte en tijd, en de verschillen van plaats tot plaats. Jan Buursink, emeritus-hoogleraar sociale geografie aan de Radboud Universiteit, sluit deze rubriek af met enkele uiteenlopende ervaringen.


Sekswerkers en het waterbedeffect november 2014

De gemeente Utrecht sluit de prostitutieboten op het Zandpad vanwege mensenhandel. Amsterdam koopt ramen op om de panden op de Wallen andere bestemmingen te geven. De tippelzone aan de Keileweg in Rotterdam ging dicht vanwege onrust en overlast. Welk effect hebben bestuurlijke ingrepen in de...


Horecaportiers: Van poortwachter naar gastheer november 2014

Portiers spelen een belangrijke rol in de regulering van de stedelijke nachteconomie. Sinds de jaren 90 werken ze steeds vaker in publiek-private samenwerkingsverbanden met de gemeente en de politie. Dat heeft vergaande consequenties voor hun takenpakket.


De mist van het Noorden november 2014

In de Volkskrant stond afgelopen zomer een reportage over een grote volksverhuizing van Noord- naar Zuid-Frankrijk.


Milaan november 2014

In de Atlas of rare city maps zit een bijzondere plattegrond van Milaan uit 1832. Het blijkt een prachtig uitgangspunt voor een verkenning van het Centro Storico van Milaan. De wandeling loopt van zuidoost naar noordwest.


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 15

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie