ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Mysterie Hondsrug ontrafeld november 2014

De afwijkende vorm van de Hondsrug leidde nog in de vorige eeuw tot zeer uiteenlopende verklaringen voor het ontstaan ervan. Waar de een ’n stuwwal zag, dacht een ander aan een keileemrand en een derde aan een rivierstelsel ontstaan door een breukenpatroon in de diepe ondergrond. Ze hebben het...


Buitencentrum Boomkroonpad november 2014

Buitencentrum Boomkroonpad in boswachterij Gieten-Borger richt zich met zijn natuureducatie vooral op basisscholen. Aardrijkskundedocenten die met hun leerlingen veldwerk komen doen, zijn zeker welkom, maar professionele fysisch-geografische ondersteuning kan het Buitencentrum niet bieden. Wie komt...


Pacific Decadal Oscillation november 2014

Het is zomer. Ik ben beland in de regenschaduw van de Rockies. Rode steenmassa’s steken grillig op uit teder groene riviervalleien. Het is een plaatje dat ik kende van Google Earth, toen ik ooit een onderzoeksvoorstel schreef over populieren langs de Little Missouri-rivier in Noord-Dakota.


Kijk op een veranderende wereld? november 2014

Hoe ervaren vmbo-leerlingen het nieuwe examenprogramma aardrijkskunde? De eerste peiling wijst uit dat de meesten het wel een leuk, interessant vak vinden en ook wel belangrijk, maar het leidt niet per se tot meer betrokkenheid. Weersextremen zijn populair als casus, watermanagement minder.


Jort Struik (37): ‘Met alle onderwerpen heb ik wel wat’ november 2014

In de bijscholingscursus voor aardrijkskundeleraren viel hij me meteen op. En dat is best knap, want over enthousiasme hebben wij docenten niet te klagen tijdens de colleges globalisering.


U ziet de artikelen 11 tot en met 15 van 15

< Vorige

1

2

3


Printversie