Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Nederlanders op Jan Mayen februari 2015

Het Noorse eiland Jan Mayen werd 400 jaar geleden ontdekt door Nederlandse walvisvaarders. Afgelopen zomer zetten Nederlanders er opnieuw voet aan wal. Dit vierluik vertelt over de exploratie toen en nu.


Op expeditie met nieuwe doelen februari 2015

Het KNAG mag dan een verleden vol ontdekkings reizen en expedities hebben, tegenwoordig is het vizier vooral gericht op de profilering van de geografie en de belangenbehartiging van het aardrijkskundeonderwijs. Tussen al die werkzaam heden door was er afgelopen zomer toch iets dat op een expeditie...


Een memorabele gedenksteen februari 2015

Het is het jaar 1633. Eind augustus is het walvisseizoen op Jan Mayen afgelopen en keren de schepen van de walvisvaarders huiswaarts. Normaal gesproken blijven de installaties in de winter onbeheerd achter op het eiland, maar deze keer is dat anders.


Geologische ontdekkingsreis februari 2015

Bernd Andeweg voer mee naar Jan Mayen om daar aardwetenschappelijke gegevens te verzamelen. Bijzonder om over het eiland te struinen in de wetenschap dat je een van de weinigen bent, zo niet de eerste, die het eiland op structureel geologische manier bestudeert.


Klimaatverandering in het noordpoolgebied februari 2015

Soms heb je een talentvolle leerling in de klas die je ook lang na het afstuderen blijft spreken. Kees Jonk en Jorien Vonk zijn zo’n duo. Ze koppelden hun expertise in een lessenserie over klimaatverandering in het noordpoolgebied.


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 15

1

2

3

Volgende

De informatie op deze pagina is afkomstig van Geografie.