ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Mobiele tweedeling februari 2015

Zoals je uitgesproken bierdrinkers en wijndrinkers hebt, zo zijn er ook typische Androidgebruikers en iOS-gebruikers. En net als bij bier en wijn is er een verschil in geografische spreiding.


De Engelse Kwestie februari 2015

In de aanloop naar het referendum over de onafhankelijkheid van Schotland deden Britse politici allerlei toezeggingen over meer bevoegdheden aan het Schots parlement. Dit zal ook gevolgen hebben voor Engeland: de Engelsen hebben geen parlement en willen nu een eigen politieke stem binnen het...


Het nieuwe autorijden februari 2015

Bij mij om de hoek van de straat staat sinds kort een donkergrijze paal. Een oplaadpaal voor elektrische auto’s. Ernaast twee parkeerplaatsen met een wit kruis op de klinkers. Gereserveerd voor elektrische en semi-elektrische auto’s. Plug-in hybrides is voor deze laatste categorie de correcte...


Recht op meertalige stad: ‘Als een schreeuw en een vraag’ februari 2015

Voormalig minister van integratie Rita Verdonk had in 2006 maar al te graag de landelijke gedragsregel ingevoerd dat op straat alleen Nederlands wordt gesproken. Zover is het nooit gekomen, maar taal blijft een hot issue bij de integratie van migranten. Kolar Aparna ziet meertaligheid als een recht.


Johan Schutrups (47): ‘Bij aardrijkskunde hoeft niet alles uit een boek’ februari 2015

In mijn rondgang door het onderwijs beland ik bij Johan Schutrups, docent aardrijkskunde op het Oosterlicht College in Vianen. Een school die zich topsportvriendelijk noemt en waar het dus wemelt van de jeugdspelers van FC Utrecht, Ajax en toptennisers en zwemmers in de dop.


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 15

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie