ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Nederland schaatsland februari 2015

Het enorme schaatssucces van Nederland in Sotsji vorig jaar verwonderde de hele sportieve wereld zo, dat zelfs de New York Times er aandacht aan schonk. De internationale schaatsbond ISU overweegt de sport te hervormen. De dominantie van Nederland is niet alleen te wijten aan de vele kunstijsbanen...


Home is where the heart is? Woonplaatskeuze Utrechtse alumni sociale geografie en planologie februari 2015

In 2013 had maar 6% van de wo-afgestudeerden een gunstig arbeidsmarktperspectief; in 2011 was dit 40%. Dat betekent minder kans op een vast contract of een passende baan. Wat betekent dat voor een regio als Utrecht, die haar afgestudeerden graag vasthoudt?


Snelle aanpassing Russische schoolatlassen februari 2015

Een schoolatlas actualiseren vergt doorgaans heel wat tijd. Moskou besliste vorig jaar maart dat er in september, vóór aanvang van het nieuwe schooljaar, nieuwe atlassen én een nieuw leerplan aardrijkskunde moesten komen, waarin de Krim onderdeel is van de Russische Federatie. En zo geschiedde.


Indië in beeld: 170 schoolplaten van vóór de Eerste Wereldoorlog februari 2015

Vlak voor de Eerste Wereldoorlog kochten enkele honderden scholen 150 foto’s op groot formaat van Nederlands-Indië, met als bonus 20 foto’s van Suriname en de Antillen. Bij elk beeld hoorde een uitgebreide toelichting, zodatde leraar kon vertellen wat je zag. Dankzij een schoolplatenfonds kon...


Sterke vertellingen uit de Surselva februari 2015

In de Sez Ner-trilogie schetst Arno Camenisch met talrijke scènes een levendig beeld van het soms rauwe leven op de alm en in een bergdorp in zijn geboortestreek Graubünden. Door de verhalen heen lees je hoe het hooggebergte het leven van de bewoners beïnvloedt.


U ziet de artikelen 11 tot en met 15 van 15

< Vorige

1

2

3


Printversie