ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Fout zout onder de Waddenzee? april 2015

Zoutproducent Frisia mag vanaf 2021 van staatssecretaris van Economische Zaken Dijksma zout winnen onder de Waddenzee bij het Friese Harlingen. De Waddenvereniging spreekt van ‘fout zout’ en voert stevig campagne voor het bedreigde werelderfgoed. Is het Waddenzeezout inderdaad ‘fout’?


Zuid-Afrikaanse wijnsector nog steeds vooral wit april 2015

De wijnsector, die na de apartheid sterk opbloeide, is nog altijd bijna exclusief een zaak van blanke boeren en ondernemers. Black Economic Empowerment verloopt hier moeizaam.


Muziek, Motown en ‘The Motor City’ april 2015

De basis voor de moderne economie is gelegd in Detroit. Hier zijn het Fordisme en de lopende band ontwikkeld. De muziek van Motown is een goede afspiegeling van de cultureel-maatschappelijke toestand in de jaren 60 en 70. Elementen daaruit zeggen iets over de relatie tussen muzikale invloeden en de...


In 2015 ook meer aandacht voor duurzame energie? april 2015

In 2015, het Jaar van Ruimte, kijken we naar de spanningsvelden in het ruimtegebruik, en naar partijen die de ruimte tot 2040 zullen inrichten. Maarten Ridderbos, auteur van het boek Landschappen vol met energie, breekt een lans voor ruimtelijk slim ingepaste, duurzame energiewinning.


Het nieuwe besparen april 2015

Voor niets gaat de zon op. Nou ja, het vergt een kleine investering en daarmee een terugverdientijd van een jaar of vijf tot acht, maar vervolgens kun je geld verdienen met zonnepanelen op je dak.


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 12

1

2

3

Volgende


Printversie