Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Geografen brengen acute situatie en risico's in kaart juni 2015

De Utrechtse geowetenschappers Philip Kraaijenbrink en Walter Immerzeel doen onderzoek in de Langtangvallei in de Himalaya. Door het analyseren van satellietbeelden na de aardbeving konden ze persoonlijk hulp bieden.


Aardbeving vol dilemma’s juni 2015

Op 25 april jl. werd Nepal getroffen door een krachtige aardbeving die grote delen van het land ontwrichtte. Geograaf Joeri Scholtens was ter plekke en reflecteert op dilemma’s waar hij tegenaan liep in de daaropvolgende uren en dagen.


Lost in manipulation juni 2015

Kijk eens goed naar dat logo van Kompas Koerier. Op subtiele wijze laat het ‘inter & nationaal’ pakjesbedrijf weten dat Vlieland toch echt te ver weg is. Het staat gewoon niet op de kaart. Bij Multi Service IJmond is het IJsselmeer ingepolderd. Of willen ze misschien duidelijk maken dat je ze...


Golf in de verdrukking juni 2015

Met meer dan 375.000 geregistreerde en vermoedelijk nog zo’n 25.000 niet-geregistreerde spelers en 240 golfbanen is golf een recreatieve, maatschappelijke én ruimtelijke factor van betekenis.


Water als wapen in de strijd tussen Oekraïne en Rusland juni 2015

Oekraïne heeft de watertoevoer naar de door Rusland geannexeerde Krim afgesloten. Daarmee valt de hoofdslagader van de watervoorziening op het schiereiland, ooit aangelegd door de Sovjet-Unie, grotendeels droog. Hoe reageren de Russen daarop?


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 13

1

2

3

Volgende

De informatie op deze pagina is afkomstig van Geografie.