ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Zimbabwe: landhervormingen geen mislukking januari 2016

Tussen 2000 en 2003 werden ruim vierduizend blanke boeren in Zimbabwe met geweld van hun land gezet. Tienduizenden zwarte landarbeiders raakten werkloos. De landbezettingen door war veterans leidden tot internationale verontwaardiging en negatieve publiciteit in de westerse media. Over de diepere...


Een halve eeuw suburbanisatie in Holland januari 2016

Rond het midden van de 20e eeuw veranderde het patroon van de binnenlandse migratie in Nederland, zo schreef Henk ter Heide in 1965 in zijn proefschrift. Een halve eeuw later reflecteert hij met Ewoud Smit in Geografie op de vraag hoe het sindsdien met de binnenlandse migratie is gegaan.


Europoort januari 2016

Ik kom uit Vlaardingen. In mijn jeugd blies de overwegend zuidwestenwind de walmen van de chemische industrie aan de overkant van de Nieuwe Waterweg de stad en ons huis in. Het roet kleefde aan de ramen en de waslijnen. We wisten niet beter.


Turkije: ‘Laat de stabiliteit voortduren’ januari 2016

De jongste verkiezingen in Turkije leken wederom te draaien om president Erdoǧan en diens machtsambities. Maar zonder de Turkse context van een veranderende samenleving in een sterk gegroeide economie is de uitslag nauwelijks te begrijpen.


Zaanse zeepbellen januari 2016

Nu de woningmarkt aantrekt, wordt het weer een actuele vraag: waar gaan we bouwen? De vraag speelt vooral in regio’s waar nog een flinke bevolkingsgroei wordt verwacht, zoals het noordelijk deel van de Randstad.


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 12

1

2

3

Volgende


Printversie