ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Spanje na de verkiezingen maart 2016

In een land met diverse separatistische regio’s werd de nationale politiek steeds gedomineerd door één partij, afwisselend links en centrum-rechts. Door de opkomst van nieuwe spelers moet er nu een coalitie gevormd worden. Catalonië koerst aan op afscheiding. Zullen de Basken dit voorbeeld...


Gibraltar: Britser dan de Britten? maart 2016

Begin dit jaar vormde Gibraltar een obstakel in het creëren van één Europees luchtruim. Sinds Groot-Brittannië deze rots in het uiterste zuiden van Spanje meer dan 300 jaar terug kreeg toebedeeld, wordt die soevereiniteit betwist en proberen de Spanjaarden Gibraltar zo veel mogelijk tegen te...


Granada maart 2016

Nergens is de historische botsing tussen islam en christendom zo duidelijk zichtbaar als in Granada. Als slot van deze serie een bezoek aan deze stad in het Spaanse Andalusië, waar beide geloven memorabele resten hebben achtergelaten.


Op zoek naar verre vrienden: De buitenlandpolitiek van Turkije maart 2016

Nu de relaties met veel landen in de regio zijn verslechterd, komt het Turkije goed uit dat de EU de banden wil aanhalen in de zoektocht naar een oplossing voor de vluchtelingenstroom naar Europa.


Voedsel met het gezicht van de boer maart 2016

Door industrialisatie, globalisering en voedselschandalen is het vertrouwen van veel consumenten in het bestaande voedselsysteem afgenomen. Ze willen kortere ketens, direct contact met de producent en meer grip op de voedselproductie. Ze willen food with a farmer’s face.


U ziet de artikelen 1 tot en met 5 van 12

1

2

3

Volgende


Printversie