ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Wanneer is bijzonder nog uniek? De wildgroei van gemeenteslogans november 2010

Nederlandse gemeenten gebruiken vaak een slogan om zichzelf ‘op de kaart te zetten’. Zulke slagzinnen moeten aandacht vestigen op hun bijzondere en unieke kwaliteiten. Maar wanneer is bijzonder nog uniek? Hoog tijd voor een inventarisatie van de slogans van Nederlandse gemeenten.


Midden-Brabant zoekt verbinding november 2010

Nederland in twaalf delen (8)

Midden-Brabant ligt ingeklemd tussen economisch krachtige buurregio’s en probeert die tussenpositie nu te benutten om zich te profileren als de Ideale Connectie.


De geografie van willekeurig geweld in Irak november 2010

In november 2008 werd de tijdelijke bescherming van duizenden Irakese asielzoekers in Nederland opgeheven. Zij moeten nu bewijzen dat ze persoonlijk gevaar lopen bij terugkeer. Lukt dat niet, dan kan geografische informatie een laatste strohalm bieden voor een verblijfsstatus.


Dialecten blijven belangrijk, ondanks Bild en Bahn november 2010

Hoewel massamedia en mobiliteit ertoe hebben geleid dat Duitse regio’s in taalkundig opzicht naar elkaar toe groeiden, zijn oude dialecten nog steeds van invloed op migratiepatronen in Duitsland.


Micrometeorieten: Stof voor onderzoek in Nederland november 2010

Onze planeet komt aan; elke dag gemiddeld zo’n 0,16 gram per vierkante kilometer. Voor Nederland is dat al snel 7 kilo. Wereldwijd gaan de voorzichtigste schattingen uit van 30.000 ton per jaar. Die gewichtstoename komt vooral door microscopische stofdeeltjes uit de ruimte. Waar blijft al dat...


U ziet de artikelen 16 tot en met 20 van 20

< Vorige

1

2

3

4


Printversie