ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

De EU, de koning en de intellectuelen april 2013

Aangemoedigd door de Britse belofte van een referendum klinken ook in Nederland stemmen dat het volk nu hoort te beslissen over verdere medewerking aan een federale Europese Unie. De federatie is het schrikbeeld, het eigen volk de granieten werkelijkheid. Een Europees demos (volk) zou een utopie...


Groot Waterschap Woerden in negen bladen april 2013

Centraal in het Hollands-Utrechtse veengebied, tussen Maas en IJ, ligt het Groot Waterschap Woerden, dat mogelijk al in de 12e eeuw begon met de coördinatie van het beheer van de gecompliceerde waterstaatshuishouding in de wijde omgeving rond de stad Woerden.


Smart Specialisation gebaat bij verstandig gebruik locatiequotiënt april 2013

‘Doen waar je als regio goed in bent en waar je beter van wordt’, dat is centrale gedachte achter het nieuwe innovatie- en regiobeleid van de EU, dat inmiddels bekend staat als ‘S3: Smart Specialisation Strategy’. Een regio moet voortaan met stevige feiten kunnen aangeven wat haar...


Smart Specialisation in een grensoverschrijdend agrocluster april 2013

Gelijktijdig met de Floriade 2012 in Limburg werd een onderzoek verricht naar regionale specialisatie van de agrofoodsector aan weerszijden van de Nederlands-Duitse grens in Zuidoost-Nederland en Niederrhein, en de mogelijkheden van grensoverschrijdende clustervorming.


Ga naar IJsland april 2013

Een jaar geleden trokken de aardrijkskundesecties van twee Amsterdamse scholen, Vossius en 4e Gymnasium, op studiereis naar IJsland. Zes docenten namen 33 vijfdeklassers in hun kielzog mee. Het was prachtige reclame voor aardrijkskunde.


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 12

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie