ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Stedelijk uitgaansleven en surveillance mei 2014

Alles moet veilig, daarover zijn burgers, ondernemers en overheid het met elkaar eens. Maar tegelijkertijd moet alles vrolijk en leuk en wordt de stedelijke openbare ruimte gedomineerd door festivals en evenementen. Ook een bruisend nachtleven met een gevarieerd aanbod van restaurants, cafés en...


Cameratoezicht in de stedelijke nacht mei 2014

Cameratoezicht en veiligheid gaan voor velen hand in hand, zo ook in de stedelijke nacht. Maar wie bepaalt wat er met camerabeelden gebeurt? En wat is veilig en wat verdacht? We volgen cameraoperators en hun begeleiders in Rotterdam.


Toernooi van afstanden en (weers)omstandigheden mei 2014

Louis van Gaal noemde het komende WK Voetbal in Brazilië een toernooi van (ongunstige) omstandigheden. De afstanden tussen de twaalf speelsteden in dit gigantische land zijn groot en de klimaatomstandigheden zeer uiteenlopend.


‘Ik ben een fan van Salomon Kroonenberg, maar...’ mei 2014

Die discussie over de toekomst van het geografieonderwijs in Geografie heb ik gespeld. Ik lees Salomon Kroonenberg graag, maar ben het niet eens met zijn voorstel om de sociale en de fysische geografie/aardwetenschappen uit elkaar te halen.


Een geo-opleiding voor de toekomst mei 2014

Heel wat scholen profileren zich in een bepaalde richting, bijvoorbeeld als technasium, business school of cultuurschool. Wat ontbreekt, is een stroom die leerlingen stimuleert na te denken over de toekomst van planeet aarde en in contact brengt met de werkvelden waarin Nederland een mondiale...


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 11

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie