ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Edinburgh oktober 2014

Op de plattegrond van James Kay uit 1836 zie je een duidelijke tweedeling: een langgerekt zuidelijk deel met een dicht, onregelmatig stratenpatroon, en in het noorden een regelmatig patroon van strakke rechthoeken. Ziedaar de contouren van Edinburghs Old en New Town.


Veranderingen oktober 2014

Sinds mijn pensionering woon ik in Nijmegen, waar ik vijftien jaren heb gewerkt. Veel tijd om te fietsen en je hoeft hier niet ver om van landschap te wisselen. Ik heb de keuze tussen het stuwwallenlandschap en het rivierengebied met zijn polder en uiterwaarden.


Anselda Remmers (48): ‘Leerlingen zouden zich wereldburger moeten gaan voelen’ oktober 2014

Ik geef nu bijna vier jaar aardrijkskunde op het Pallas Athene College te Ede. Ervóór heb ik ruim 16 jaar in het basisonderwijs gewerkt, op vrije scholen in Zoetermeer en Den Haag. Dat is creatief en cultuurrijk onderwijs en past bij mij. Er wordt niet volgens een vaste methode gewerkt (wel...


Het groene Ruhrgebied oktober 2014

Net als andere Europese regio’s heeft het Ruhrgebied te maken met globalisering en technologische ontwikkelingen. Het is nog altijd een industrieregio, maar vooral ook een diensten- en kenniseconomie. Daarbij is het een verrassend groen gebied – de economische transitie helpt daar een handje...


Brazilië en Zuid-Amerika in nieuwe examen havo en vwo oktober 2014

Met het huidige examenprogramma havo en vwo is nu zeven jaar gewerkt. Tijd om na te gaan of een herziening nodig is. Eind 2012 stelde het College voor Examens daarvoor een commissie in. Heel wat onderdelen blijken nog up-to-date. Wat verandert er wel?


U ziet de artikelen 11 tot en met 15 van 16

< Vorige

1

2

3

4

Volgende


Printversie