ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Hoe zet je een dorp op de kaart? januari 2015

Veel dorpen hopen op het Giethoorn-effect: toerisme als motor van de lokale economie. Maar toeristische marketing werkt alleen als een dorp bereid is zich in te leven in de bezoeker.


‘Vrije plekken’ en cultureel erfgoed in krimpdorpen januari 2015

In tal van dorpen vallen ongepland gaten in de bebouwing. Woningen, basisscholen, kerken en winkels komen leeg te staan, panden worden gesloopt. Herbestemming is een optie, maar dat vergt vaak fysieke aanpassingen die kunnen botsen met de cultuur-historische waarde van het pand of dorpsgezicht.


Exclusieve woningmarkt in Buenos Aires januari 2015

Na de crisis van 2001 groeide de Argentijnse economie als kool. Maar in Buenos Aires breidden de sloppenwijken flink uit. Hoewel de bouwsector floreerde, werd de drempel tot de formele woningmarkt steeds hoger. Nu is het land opnieuw in een crisis beland en de gemiddelde Argentijn kan een eigen...


Borneo januari 2015

We leven in een tijd van maatschappelijk wantrouwen. Het enig mogelijke antwoord hierop is vertrouwen en acceptatie van de risico’s daarvan. Dit bedacht ik me toen ik voor een vlucht van Java naar Borneo aangewezen was op een onduidelijk reisagentschap. Ik maakte bijna € 1400 over naar een...


Ophef rond wetsvoorstel landhervorming januari 2015

Een radicaal wetsvoorstel van ANC-minister NKwinti om de alsmaar uitblijvende hervorming van het grondeigendom in de landbouw vlot te trekken, leidt tot felle reacties. Behalve een rechtvaardige verdeling en werkgelegenheid is ook de voedselvoorziening van een groot deel van Afrika in het geding.


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 13

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie